Cannelloni na czerwono:
- opakowanie makaronu cannelloni ok.25 rurek
- pól kg mieszanego mięsa mielonego
- czerwona cebula
- 4 ząbki czosnku
- 3 papryczki chilli
- 2 puszki pomidorów w puszce
- ok 300g startego sera żółtego
- przyprawy: sól,pieprz,słodka i ostra papryka,cukier,suszona bazylia,przyprawa pięciu smaków
Makaron obgotować 2 min,przelać zimną wodą.
Na gorącej oliwie smażyć drobno pokrojony czosnek,papryczkę i cebulę.Dodać mięso.Smażyć je,ciągle mieszając do momentu aż się zacznie rumienić(brązowieć).Wrzucić pomidory i dolać troszkę wody.Przyprawić.
Dusić ok 5 min.
Przygotować naczynie żaroodporne.Wysmarować je oliwą.
Do każdej rurki wkładać mięso.Wyłożyć je do naczynia,polać pozostałym sosem i posypać obficie serem żółtym.
Zapiekać w temp 180 stopni ok 40 min.
Smacznego!!
musze wyprobowac!
OdpowiedzUsuńFantastyczna propozycja! Pychota ;)
OdpowiedzUsuń