Mój zamrażalnik potrafi skrywać prawdziwe letnie skarby które uwielbiam odkrywać w "zimowych miesiącach"
Tym razem znalazłam leśną jeżynę która wyjątkowo w tamtym roku obrodziła i wodę różaną w kostkach.
Do tego trochę cukru pudru,jogurtu greckiego(może być jakikolwiek inny) i mamy wyśmienite lody,które zniknęły zaraz po wyłączeniu maszynki do lodów :)
Moje składniki były w większości zamrożone więc poszło mi dużo szybciej ale nie jest to wcale wymogiem.
Moje składniki były w większości zamrożone więc poszło mi dużo szybciej ale nie jest to wcale wymogiem.
składniki:
- pól szklanki wody różanej-przepis tutaj (u mnie ok 10 kostek)
- 2.5 szklanki jeżyny (zamrożonej bądź nie)
- cukier puder do smaku
- 2 szklanki jogurtu greckiego- można zmniejszyć lub zwiększyć
Wszystko razem blenderujemy.Gdy robimy to z zamrożonymi składnikami masa jest gęsta,w innym przypadku bardziej płynna.
Wszystko to razem przelewamy do maszynki do lodów(kręcimy do pożądanej gęstości) lub do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika(miksujemy średnio co 40min by usunąć kryształki lodu)
smacznego!!!
- 2.5 szklanki jeżyny (zamrożonej bądź nie)
- cukier puder do smaku
- 2 szklanki jogurtu greckiego- można zmniejszyć lub zwiększyć
Wszystko razem blenderujemy.Gdy robimy to z zamrożonymi składnikami masa jest gęsta,w innym przypadku bardziej płynna.
Wszystko to razem przelewamy do maszynki do lodów(kręcimy do pożądanej gęstości) lub do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika(miksujemy średnio co 40min by usunąć kryształki lodu)
smacznego!!!
pyszności, świetnie wyglądają i jaki intensywny kolor:D
OdpowiedzUsuń