Surówka z kapusty kiszonej:
- pól kg kapusty kiszonej
- 3 marchewki
- średnia cebula
- pieprz cukier kminek i oliwa
Kapustę odsączyć i pokroić.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki połączyć.Dodać ok łyżeczki cukru,popieprzyć,dodać kminek.Polać oliwą z oliwek.
Smacznego!!
robię identycznie ale nie dodaję kminku. uwielbiam tę suróweczkę;)
OdpowiedzUsuńJa dodaje kminek na lepsze trawienie..zmielony bo mój mąż go nienawidzi a tak to "czego oczy nie widzą..":)))
OdpowiedzUsuńto tak jak mój teściu- kminku nie tknie. ale zawsze go zapewniam, że nie ma go w składzie danej potrawy, a i tak je ze smakiem;)
OdpowiedzUsuństary, dobry sprawdzony przepis ;)
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona surowka :)
OdpowiedzUsuńkapuste kiszona kroimy ?? Nie rozumiem...czy ona nie jest juz pokrojona :D ?
OdpowiedzUsuńIm dłuższa tym gorzej się trawi także dobrze jest położyć ją na deskę i trochę posiekać:)
Usuń