wtorek, 4 października 2011

Krówkowa rozkosz

Jedna taka "babeczka" zaspokoi chęć na słodkie na długi czas-wyjątkiem jest mój mąż,który może zjeść naraz kilka sztuk.
Znane chyba wszystkim pod różnorakimi nazwami.
Bardzo proste w wykonaniu,szybkie i wymagające tylko 3 składników.



Krówkowa rozkosz:
- opakowanie ryżu dmuchanego
- mała puszka masy krówkowej czekoladowej
- pół kostki dobrej jakości masła

Rozpuszczamy masło i masę krówkową na małym ogniu.Gdy masa jest gładka,odstawiamy na bok do lekkiego wystudzenia.Wsypujemy ryż.Dokładnie mieszamy.

Do papierków na muffinki wykładamy po sporej łyżce masy ryżowo-krówkowej.
Wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

Smacznego!!!

11 komentarzy:

  1. moj tez jest chodzacym slodkim potworem:)
    piekne te babeczki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj tak, po jednej takiej chęć na słodycze znika na tydzień ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. zapewniam Cię, że Twój mąż nie jest wyjątkiem :) spokojnie podołałabym kilku, bo uwielbiam tak się zasłodzić :D

    OdpowiedzUsuń
  4. zakopiańskie szyszki, uwielbiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Proste, a takie smaczne:) Muszę zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  6. O rany, jak ja kocham szyszki :D a te papilotki Ci się od nich ładnie odklejały czy nie bardzo? Bo chętnie bym takie na imprezę za tydzień zrobiła i nie wiem czy nie lepiej będzie ułożyć całość w dużej blaszcze i pokroić na kwadraty, jak ciasto

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajny pomysł z tymi kwadratami.Od papilotek łatwo odchodziło więc pewnie od pergaminu również będzie:)
    Udanej imprezy:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mmmmm... uwielbiam:) Ja robiłam takie na urodziny - miesiąc temu - właśnie na blasze. Twoje prezentują się wyśmienicie:) http://parabuch.blogspot.com/2011/09/czarno-czarny-blok-i-ryz-na-szczescie.html

    OdpowiedzUsuń
  9. Oryginalne pomysły! Będę to częściej zaglądać. Odkryłam Cię na twitterze w podpowiedziach...

    OdpowiedzUsuń
  10. Mam pytanie. Czy te " szyszki " powinny być twarde? Moje były cały czas miękkie. Czego można dodać żeby były twarde ? Więcej masła ? Czy może trochę czekolady ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. One nie są twarde tylko właśnie tak miękkie.Możesz dodać więcej masła wtedy w lodówce powinny stwardnieć:)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony po sobie ślad:)
Jeśli korzystasz z moich przepisów byłoby mi szalenie miło jak byś nadesłał/a zdjęcie np na strawberriesandcream@vp.pl.Dziękuje:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tagi

.muffiny alkohol andruty arbuz awokado babka bagietka bakalie banany barszcz czerwony bazylia beszamel bez pieczenia beza biała czekolada biała kapusta biała kiełbasa białka biały ser biszkopt blok czekoladowy boczek borówki Boże Narodzenie brązowy cukier brownie bruschetta brzoskwinie budyń bulion bułeczki buraki cappuccino cebula chałka chili chleb chleb tostowy chleb z maszyny chlebusie wielkanocne chrust chrzan ciabatta ciasta i ciasteczka ciastka deserowe ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto kruche ciasto półkruche. ciasto ucierane ciasto ucierane.lukier ciecierzyca creme patissiere cukier cukier waniliowy cynamon cytryna cytryny cytryny.pomarańcze czekolada czerwona kapusta czosnek dania drobiowe dania mączne dania mięsne dania na ciepło dania na słodko dania z kapustą dania z makaronem dania z ziemniaków desery desery na zimno dodatki do ciast dodatki do dań dodatki do deserów domowy chleb domowy makaron drożdze drożdże drożdżówki dynia dżem ekstrakt waniliowy fasola fasola jaś faworki fresh cream galareta galaretka gofry golden syrup grill groch groszek groszek ptysiowy groszek zielony gruszki grysik grzanki grzyby halloween herbatniki idealne dla dzieci imbir indyk inne wypieki irish cream jabłka jajka jajko jeżyny jogurt jogurt grecki kabanos kajzerki kakao kapusta kiszona kapusta pekińska karkówka karmelizowane gruszki karnawał karpatka kasza gryczana kasztany jadalne kawa kefir keks kiełbasa kiwi kluski na parze knedle kokos koktajle koperek koreczki kotleciki krakersy kremówka kruszonka kukurydza kurczak lemon curd leniwe likier lody lody śmietankowe lukier łazanki majeranek majonez mak makaron makowiec maliny małosolne małże mandarynki marcepan marchew masa czekoladowa masa krówkowa masło masło czosnkowe masło orzechowe maślanka mąka pełnoziarnista melon michałki mięso mielone mięta migdały miód mleczko skondensowane mleko mleko w proszku muffiny murzynek mus jabłkowy musztarda naleśniki nutella odchudzone dania ogorkowa ogórek małosolny ogórki ogórki kiszone oliwa z oliwek oliwy smakowe oregano orzechy otręby owoce owoce morza papryka parówki pasty pasztet pączki penne pestki dynii pestki słonecznika pieczarki pieczeń pieczone ziemniaki pieczony kurczak pieczywo piegusek pierniczki piernik pierogi pistacje piwo pizza placki polewa czekoladowa pomarańcze pomidory por powidło malinowe powidło śliwkowe praliny prażona cebula przekąski przetwory rabarbar rodzynki rosół rozgrzewająca zupa ryż ryż dmuchany rzodkiewka salami sałata sałatka sałatki i surówki schab ser biały ser żółty serek mascarpone serek philadelphia serek topiony serek waniliowy sernik skórka pomarańczowa słonina smaki dzieciństwa smoothie sok malinowy sorbet sos custard sos gravy sos pomidorowy sos słodko kwaśny surówka suszone pomidory Sylwester syrop miętowy szarlotka szczypiorek śledzie śliwki śniadanie tarta tartaletki Tłusty Czwartek toffi. tortilla torty tuńczyk tymianek uszka wanilia warzywa wątróbka Wielkanoc wiórki kokosowe wrapy zakwas zapiekanki ziarna zielona cebulka ziemniaki zimne przekąski zupki chińskie zupy żeberka żelatyna żółtka żurawina żurek