składniki:
- 300 g mrożonego lub świeżego groszku
- warzywa(marchew,pietruszka,por)
- groszek ptysiowy
- łyżka masła dobrej jakości
- ostra papryka,sól i pieprz
Warzywa zalewamy zimną wodą,lekko solimy i gotujemy do miękkości.
Wrzucamy groszek i jeszcze chwilę gotujemy wszystko razem.
Zupę miksujemy.Dodajemy łyżkę masła i przyprawy do smaku.
Podajemy z kleksem śmietany,groszkiem ptysiowym lub grzankami.
smacznego!!!
wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuń:)))) Pierwszy raz odkąd tu zaglądam (to znaczy od początku istnienia Twojego bloga ) Mogę napisać bleeeeeeee :P ...wygląda fajnie ,ale mam szczękościsk na samą myśl o jedzeniu tego :)..groszek owszem - kremu nie lubię ..i to tak naprawdę jedyna rzecz kompletnie niejadalna dla mnie :D
OdpowiedzUsuńhaha..ale jak mam być szczera też wolę groszek w tradycyjnej postaci:))
Usuńto po co go "zmaltretowałaś" ? :D:D:D
Usuńdla męża:)
Usuńpyszna groszkowa zieleń
OdpowiedzUsuńuroczo! u mnie też zupka z gościem w postaci groszku ;]
OdpowiedzUsuń