piątek, 26 października 2012

Tort z serkiem mascarpone i malinami.


Bardzo zaległy przepis..tak zaległy,że prawie o nim zapomniałam:)))
Prosty torcik przełożony kremówką i mascarpone.Z dodatkiem malin.

Biszkopt to nic innego jak "biszkopt rzucany"-przepis z "moje wypieki".

Masa:
- 500g serka mascarpone
- 400g kremówki
- 500g malin
- pół szklanki cukru pudru

Kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem.Dodajemy serek mascarpone.Mieszamy.

Biszkopt przekrawamy na pół lub trzy części- ja żałowałam,że przekroiłam go tylko na pół.Każdy blat smarujemy masą z mascarpone i kremówki.Posypujemy malinami.
Masy jest tak dużo że spokojnie obłożymy nią cały tort i jeszcze zostanie.
Tort przystrajamy według uznania.




Smacznego!!!

30 komentarzy:

  1. O takich tortach nie wolno zapominać ! TO POWINNO BYĆ KARANE !! :):) Bardzo kuszący ten malinowy torcik ...

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda cudownie :) Maliny z mascarpone... mmm :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda obłędnie!
    Pozdrawiam serdecznie!
    Basia

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda prześlicznie, dzięki wyszukanej dekoracji, lubię takie cacka :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda szablony to fajna sprawa:)polecam!
      Pozdrawiam

      Usuń
  5. Piękny tort. Naprawdę przyciąga oko.

    OdpowiedzUsuń
  6. piękny! a jak zostały zrobione brzegi (pionowe)? zastanawiam się jak tak równomiernie to zrobić kakao, ale przychodzi mi do głowy tylko wzięcie odrobiny na rękę i dmuchnięcie na tort. To wystarczy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak dokładnie robiłam..trochę kakao na rękę i dmuchałam:)))Tylko zabezpiecz miejsce pracy bo inaczej wszystko będzie w kakao:))
      Pozdrawiam:)

      Usuń
  7. Wygląda imponująco, a w wykonaniu wcale nie taki skomplikowany... Podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ale ta góra jest pięknie zrobiona :) gratuluje zdolności :)

    OdpowiedzUsuń
  9. wygląda pięknie i taaaak apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. A czy masa nie jest zbyt rzadka? Nie wypływa?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masa jest bardzo gęsta.Tort oczywiście trzeba trzymać w lodówce ale masa nie wypłynie na pewno:)

      Usuń
  11. co to jest kremówka?

    OdpowiedzUsuń
  12. Piękny torcik i bardzo fajny pomysł z tym wzorkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wow, ten tort to istny obłęd! :)
    Wygląda wyśmienicie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony po sobie ślad:)
Jeśli korzystasz z moich przepisów byłoby mi szalenie miło jak byś nadesłał/a zdjęcie np na strawberriesandcream@vp.pl.Dziękuje:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tagi

.muffiny alkohol andruty arbuz awokado babka bagietka bakalie banany barszcz czerwony bazylia beszamel bez pieczenia beza biała czekolada biała kapusta biała kiełbasa białka biały ser biszkopt blok czekoladowy boczek borówki Boże Narodzenie brązowy cukier brownie bruschetta brzoskwinie budyń bulion bułeczki buraki cappuccino cebula chałka chili chleb chleb tostowy chleb z maszyny chlebusie wielkanocne chrust chrzan ciabatta ciasta i ciasteczka ciastka deserowe ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto kruche ciasto półkruche. ciasto ucierane ciasto ucierane.lukier ciecierzyca creme patissiere cukier cukier waniliowy cynamon cytryna cytryny cytryny.pomarańcze czekolada czerwona kapusta czosnek dania drobiowe dania mączne dania mięsne dania na ciepło dania na słodko dania z kapustą dania z makaronem dania z ziemniaków desery desery na zimno dodatki do ciast dodatki do dań dodatki do deserów domowy chleb domowy makaron drożdze drożdże drożdżówki dynia dżem ekstrakt waniliowy fasola fasola jaś faworki fresh cream galareta galaretka gofry golden syrup grill groch groszek groszek ptysiowy groszek zielony gruszki grysik grzanki grzyby halloween herbatniki idealne dla dzieci imbir indyk inne wypieki irish cream jabłka jajka jajko jeżyny jogurt jogurt grecki kabanos kajzerki kakao kapusta kiszona kapusta pekińska karkówka karmelizowane gruszki karnawał karpatka kasza gryczana kasztany jadalne kawa kefir keks kiełbasa kiwi kluski na parze knedle kokos koktajle koperek koreczki kotleciki krakersy kremówka kruszonka kukurydza kurczak lemon curd leniwe likier lody lody śmietankowe lukier łazanki majeranek majonez mak makaron makowiec maliny małosolne małże mandarynki marcepan marchew masa czekoladowa masa krówkowa masło masło czosnkowe masło orzechowe maślanka mąka pełnoziarnista melon michałki mięso mielone mięta migdały miód mleczko skondensowane mleko mleko w proszku muffiny murzynek mus jabłkowy musztarda naleśniki nutella odchudzone dania ogorkowa ogórek małosolny ogórki ogórki kiszone oliwa z oliwek oliwy smakowe oregano orzechy otręby owoce owoce morza papryka parówki pasty pasztet pączki penne pestki dynii pestki słonecznika pieczarki pieczeń pieczone ziemniaki pieczony kurczak pieczywo piegusek pierniczki piernik pierogi pistacje piwo pizza placki polewa czekoladowa pomarańcze pomidory por powidło malinowe powidło śliwkowe praliny prażona cebula przekąski przetwory rabarbar rodzynki rosół rozgrzewająca zupa ryż ryż dmuchany rzodkiewka salami sałata sałatka sałatki i surówki schab ser biały ser żółty serek mascarpone serek philadelphia serek topiony serek waniliowy sernik skórka pomarańczowa słonina smaki dzieciństwa smoothie sok malinowy sorbet sos custard sos gravy sos pomidorowy sos słodko kwaśny surówka suszone pomidory Sylwester syrop miętowy szarlotka szczypiorek śledzie śliwki śniadanie tarta tartaletki Tłusty Czwartek toffi. tortilla torty tuńczyk tymianek uszka wanilia warzywa wątróbka Wielkanoc wiórki kokosowe wrapy zakwas zapiekanki ziarna zielona cebulka ziemniaki zimne przekąski zupki chińskie zupy żeberka żelatyna żółtka żurawina żurek