Bardzo zaległy przepis..tak zaległy,że prawie o nim zapomniałam:)))
Prosty torcik przełożony kremówką i mascarpone.Z dodatkiem malin.
Biszkopt to nic innego jak "biszkopt rzucany"-przepis z "moje wypieki".
Masa:
- 500g serka mascarpone
- 400g kremówki
- 500g malin
- pół szklanki cukru pudru
Kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem.Dodajemy serek mascarpone.Mieszamy.
Biszkopt przekrawamy na pół lub trzy części- ja żałowałam,że przekroiłam go tylko na pół.Każdy blat smarujemy masą z mascarpone i kremówki.Posypujemy malinami.
Masy jest tak dużo że spokojnie obłożymy nią cały tort i jeszcze zostanie.
Tort przystrajamy według uznania.
Smacznego!!!
bardzo ładna dekoracja :)
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
Usuńpozdrawiam serdecznie:)
O takich tortach nie wolno zapominać ! TO POWINNO BYĆ KARANE !! :):) Bardzo kuszący ten malinowy torcik ...
OdpowiedzUsuńpotwierdzam..bardzo kuszący:)))
Usuńwygląda pięknie!
OdpowiedzUsuńdziękuje i pozdrawiam:)
UsuńWygląda cudownie :) Maliny z mascarpone... mmm :)
OdpowiedzUsuńplus kakao..niebo w gębie:)))
UsuńWygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Basia
Pozdrawiam:)
UsuńŚliczny ten wzorek
OdpowiedzUsuńdziękuje:)pozdrawiam:))
Usuńwygląda prześlicznie, dzięki wyszukanej dekoracji, lubię takie cacka :-)
OdpowiedzUsuńto prawda szablony to fajna sprawa:)polecam!
UsuńPozdrawiam
Pięknie udekorowany!
OdpowiedzUsuńDziekuje:)Pozdrawiam serdecznie:))
UsuńPiękny tort. Naprawdę przyciąga oko.
OdpowiedzUsuńpiękny torcik :)
OdpowiedzUsuńpiękny! a jak zostały zrobione brzegi (pionowe)? zastanawiam się jak tak równomiernie to zrobić kakao, ale przychodzi mi do głowy tylko wzięcie odrobiny na rękę i dmuchnięcie na tort. To wystarczy?
OdpowiedzUsuńTak dokładnie robiłam..trochę kakao na rękę i dmuchałam:)))Tylko zabezpiecz miejsce pracy bo inaczej wszystko będzie w kakao:))
UsuńPozdrawiam:)
Wygląda imponująco, a w wykonaniu wcale nie taki skomplikowany... Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńO, muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńale ta góra jest pięknie zrobiona :) gratuluje zdolności :)
OdpowiedzUsuńwygląda pięknie i taaaak apetycznie :)
OdpowiedzUsuńA czy masa nie jest zbyt rzadka? Nie wypływa?
OdpowiedzUsuńMasa jest bardzo gęsta.Tort oczywiście trzeba trzymać w lodówce ale masa nie wypłynie na pewno:)
Usuńco to jest kremówka?
OdpowiedzUsuńśmietana min 30%
UsuńPiękny torcik i bardzo fajny pomysł z tym wzorkiem :)
OdpowiedzUsuńWow, ten tort to istny obłęd! :)
OdpowiedzUsuńWygląda wyśmienicie!