Moja kolejna propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego.
Świetna przekąska do barszczu czerwonego czy piwa.
Idealna na różnorakie imprezy.
składniki:
- płat ciasta francuskiego
- 100g kaszy gryczanej
- 50g pieczarek
- żółtko
- sól i pieprz
- 5 poszatkowanych suszonych pomidorów.
Kaszę gotujemy al dente.
Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy do miękkości.
Wszystko to razem łączymy dodając suszone pomidory.Solimy i pieprzymy do smaku.
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty(wielkość zależy od nas).
Na każdy nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy.
Każdy pierożek smarujemy żółtkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200stopni ok 15 min,do zarumienienia.
smacznego!!!
rewelacyjna przekąska:) pycha
OdpowiedzUsuńWitam, wyróżniłam Twojego bloga w Liebster blog, reszta informacji u mnie na blogu nogawkuchni.blogspot.com, pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna:) Do piwa jak znalazł:)
OdpowiedzUsuńkolejne pierożki z kaszą na które się dziś natknęłam, to chyba znak , że muszę takie zrobić
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają ...
Hej! Wyróżniłam Cię w programie Liebster Blog! Zapraszam do zabawy, pytania na moim blogu :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń