Odrobina masła orzechowego,kawałki orzechów,mleko w proszku,kakao,andruty...i jestem w niebie:))
składniki:
- 2 opakowania kakaowych andrutów
- 250g mleka w proszku
- 3 kopiate łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów(crunchy)
- 2 kopiate łyżki dobrej jakości kakao
- kostka masła dobrej jakości
- 3 kopiate łyżki cukru
- szklanka mleka
Masło,mleko,cukier,masło orzechowe i kakao rozpuścić na małym ogniu.Wsypać mleko w proszku.Energicznie zamieszać.
Odstawić do lekkiego ostygnięcia.
Smarować andruty masą zanim dobrze zgęstnieje.
Jeśli zdążycie* to obciążcie ciasto czymś ciężkim i odstawcie chociaż na godzinę:)))
Smacznego!!!
* ku pamięci:andruta robić jak się jest samemu w domu:))
mniam, mniam, mniam!
OdpowiedzUsuń..jadę zaraz po wafle:)..
OdpowiedzUsuń..jadę zaraz po wafle:)..
OdpowiedzUsuńkocham pisingera, kiedyś robiliśmy go w kółko, ostatnio o nim zapomnieliśmy:) muszę spróbować dodać do masy masełko orzechowe, bo tak jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuńuwielbiam...
OdpowiedzUsuńMmm!
OdpowiedzUsuńTo ja poprosze o 3 kawaleczki bo 1 z pewnoscia nie wystarczy :D
A jak na razie zapraszam do mnie na serniczek ;)