Uwielbiam bezy..jakiekolwiek
składniki:
- 6 białek
- pół szklanki cukru pudru
- łyżeczka octu jabłkowego
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 500g mascarpone
- 100ml kremówki
- 35g kawy latte
- pół tabliczki czekolady do przystrojenia
Białka ubić na sztywno.Pod koniec ubijania dodać ocet,mąkę i pół szklanki cukru pudru.
Na pergaminie narysować koło (ok 23cm) i wyłożyć na niego ubite białka.
Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i suszyć bezę ok 1.5/2h.
Studzić w uchylonym piekarniku.
Kremówkę ubić na sztywno.Pod koniec ubijania dodać cukier puder.Wymieszać z mascarpone i kawą latte.
Wyłożyć krem na wystudzoną bazę.
Przyozdobić wiórkami czekolady.
Smacznego!!!
uwielbiam Pavlova :)
OdpowiedzUsuńWspaniała:)
OdpowiedzUsuńja też uwielbiam bezy:)
OdpowiedzUsuńo jacieeeee....
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie ;D
OdpowiedzUsuńmusiała wybitnie smakować:) bosko!
OdpowiedzUsuńPyszności:-)
OdpowiedzUsuńświetni wygląda:) przepis zapisuje i będzie czekał w kolejce do wykonania, takiej pyszności nie przepuszczę:)
OdpowiedzUsuń