Domowej vegety chyba nie trzeba przedstawiać...
składniki:
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 por(biała część)
- pół natki pietruszki(może być suszona)
- pół natki lubczyku(może być suszony)
- 1 łyżka soli morskiej
- kawałek selera
- łyżeczka suszonej chili
- łyżeczka kurkumy
Warzywa kroimy na plasterki i suszymy razem z natkami pietruszki i lubczyku.
Wysuszone warzywa razem z pozostałymi składnikami mielimy w malakserze.
Przechowujemy w słoiczkach.
Smacznego!!!
o, przynajmniej bez zastraszającej ilości soli i samych E-ulepszaczy!
OdpowiedzUsuńjak widać można smacznie i zdrowo doprawić obiadek:)
OdpowiedzUsuńno i prosze da sie..da..zadnej chemi i innych glutaminow:D
OdpowiedzUsuńI o to w tym wszystkim chodzi...
UsuńDodałam do ulubionych.:_)
OdpowiedzUsuń