Danie tak proste że raczej nie wymaga przepisu.Ugotować szparagi na parze i zrobić jajo sadzone z lejącym żółtkiem chyba każdy potrafi...
Jedyny przepis jaki mógłby zainteresować to przepis na sos holenderski i właśnie takowy tutaj podam.Podpatrzyłam go u Marthy Steward.
Składniki na sos holenderski:
- 2 żółtka
- 2-3 łyżki dobrej jakości masła
- pieprz cayenne
- sól i pieprz
Żółtka ubijamy na parze,ja robię to za pomocą rózgi.Dodajemy partiami masło ciągle mieszając.Szczypta pieprzu cayenne.Sól i pieprz.Im dłużej będziemy sos mieszać nad parą tym będzie bardziej gęsty.
smacznego!!!
wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńcudowne smaki:) chyba najbardziej kocham szparagi właśnie w takim połączeniu:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ❤❤
OdpowiedzUsuń