Bardzo szybka i prosta w zrobieniu zupa.
Wymaga aż czterech składników w tym wody.
Jeśli chodzi o wodę dodajemy jej w takiej ilości jak bardzo gęstą zupę chcemy.
Ja użyłam do zupy dyni piżmowej ale tak naprawdę można użyć każdej innej.
składniki:
- jedna dynia piżmowa
- 2 pory
- jedno chili
- woda
- sól,pieprz
Dynię obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Por myjemy i kroimy według uznania.
Papryczkę kroimy na pół i usuwamy(lub nie) nasiona.
Wszystko to razem zalewamy wodą.Ja tylko przykryłam warzywa by mieć bardzo gęsty krem.
Gotujemy do miękkości.
Miksujemy.Doprawiamy do smaku.
Podajemy posypaną np.szczypiorkiem.
smacznego!!!
świetna zupa, czasami ją robię ale jesienią:)
OdpowiedzUsuń