Zrobione na szybko...w sam raz na leniwą niedzielę...
składniki:
- 2 budynie śmietankowe-moje były z cukrem
- krakersy niesolone-ok 22 sztuk
- 2 serki mascarpone-moje miały,każdy po 225 g
- cukier puder-ilość według uznania
- 3/4l mleka
- wiórki kokosowe-ok 2 szklanek
Wiórki uprażyć na suchej patelni.
2 krakersy drobno pokruszyć i również uprażyć.
Budynie rozrobić w połowie szklanki mleka.
Resztę mleka zagotować.
Postępować według instrukcji na opakowaniu.
Serki zmiksować z cukrem pudrem na puszysto.
wykonanie:
Blachę o wymiarach 23x23 wyłożyć papierem.
Na spód wykładamy krakersy,na to budyń.Obsypujemy połową uprażonych wiórek kokosowych.
I znowu warstwa krakersów.Na to masę z serków mascarpone.
Obsypujemy uprażonymi krakersami i resztą wiórek.
Wkładamy na 2 godziny do lodówki.
smacznego!!!
Takie proste i szybkie, a ślina cieknie
OdpowiedzUsuńKocham kokos. Chcę je zrobić, ale brak czasu;)
OdpowiedzUsuńMniam...apetycznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wygląda, a jakie musi być pyszne ! :)
OdpowiedzUsuńaach wspaniałe... kokosowe niebo :)
OdpowiedzUsuńsmaczne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam