Kolejny przepis z wykorzystaniem ciasta francuskiego nie wymagający dużej ilości składników ani dużego nakładu pracy.
Idealne ciastka do zrobienia na godzinę przed przyjściem gości lub nawet w trakcie trwania wizyty.
składniki(8sztuk):
- płat ciasta francuskiego
- 2 jabłka
- masło orzechowe
Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych,prostokątnych części.
Każdy płat smarujemy masłem orzechowym zostawiając większą ilość na obrzeżach ciasta.
Boki zwijamy w rulon.
Do środka wykładamy jabłka.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 20 min.
Ja dodatkowo posypałam jabłka szczyptą cukru i cynamonu.
Podajemy posypane cukrem pudrem.
Smacznego!!!
jak ja uwielbiam takie przepisy, minimum składników i roboty, maksimum smaku. Jabłek z masłem orzechowym nie łączyłam jeszcze, brzmi kusząco!
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie francuskie ciasteczka. A jeszcze z masłem orzechowym, rozpusta ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńTakie ciastka są najlepsze, bo można je zrobić w kilka chwil :)
OdpowiedzUsuńracja najlepsze te najprostsze:))
Usuńbajka! zjadałbym ich całą blachę;)
OdpowiedzUsuń