sobota, 23 marca 2013

Bezy z kremem mascarpone i malinami

Bardzo prosty w wykonaniu deser z bez..z wyśmienicie kremowym kremem..z dodatkiem malin i czekolady.
Pycha!



składniki:
- 3 białka plus łyżeczka cukru pudru
- 250g serka mascarpone
- 100ml kremówki
- ok 3 łyżek cukru pudru
- maliny i starta czekolada do przystrojenia

Białka ubijamy na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier puder.
Na pergaminie rysujemy koła i wykładamy na nie białka za pomocą szprycy.
Suszymy bezy w temperaturze 120 stopni ok półtorej godziny.Trzeba pilnować by się nie przyrumieniły.I sprawdzać by ich nie wysuszyć za bardzo.
Gotowe bezy wystudzić na kratce.

Kremówkę ubić razem z cukrem pudrem na sztywno.Wmieszać delikatnie serek mascarpone.

Za pomocą szprycy wyciskamy krem na pierwszą bezę.Przykrywamy drugą,znowu wyciskamy trochę kremu,przystrajamy malinami i startą czekoladą.

Gotowe torciki bezowe wkładamy na 30 min do lodówki.

Smacznego!!!

9 komentarzy:

  1. cudowne bezy,dla mnie okazaly sie nie do przejscia i zawsze wyjmuje z piekarnika ciągnący,
    bezopodobny produkt,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moje pierwsze bezy to też była masakra..dużooo się zmarnowało:)))

      Usuń
  2. Połączenie niezwykle apetyczne. Bezy prezentują się niczym z najlepszej cukierni.

    pozdrawiam

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń
  3. ulalala...jak z jakiejs cukierni:))

    OdpowiedzUsuń
  4. z proponowanej ilości ile wychodzi torcików?
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cztery większe lub sześć mniejszych.Pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony po sobie ślad:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...